Osuuskunta


Visio: 
Osuuskunta tuottaa jäsenilleen yhteisöllisesti puhdasta ja maukasta ruokaa luontoa kunnioittaen. 

Missio: 
Osuuskunnan jäsenyys ja mukana olo on kaikille mahdollista. 

…………

Lahteen perustettiin 15.2.2013 ruokaosuuskunta, jonka päätavoitteena on yhteisöllinen ruoan kasvatus ja viljely. Tähän tarkoitukseen osuuskunta vuokraa Aaltosen puutarhalta 0,7 hehtaaria peltoa sekä kasvihuoneen ja palkkaa puutarhurin. Viljelyssä pyritään biodynaamiseen toimintamalliin. Kasvihuoneessa tullaan kasvattamaan tomaattia, kurkkua, salaattia ja kirsikkatomaattia. Pellolla viljellään mm. perunaa, porkkanaa ja punajuurta. Yhteensä viljelyssä on yli 20 eri lajiketta. 

Osuuskunta rahoittaa toimintansa jäseniltä kerättävällä satomaksulla. Osuuskunnan osuusmaksu on 50 euroa ja lisäksi peritään 50 euron liittymismaksu. Halutessaan osuuskunnan jäsen voi ostaa useammankin sato-osuuden maksamalla useamman satomaksun. Satomaksua vastaan osuuskunnan jäsen saa osuuden sekä pellon että kasvihuoneen sadosta. Sato-osuuksia on myynnissä yhteensä 85, ja mahdollisesti myymättä jääneiden sato-osuuksien sadot myydään irtomyyntinä.

Riskin sadon onnistumisesta ottaa osuuskunta. Puutarhuri saa palkkansa sadon määrästä riippumatta. Sadon onnistuessa voidaan mahdollinen ylijäämä myydä esimerkiksi Lahden seudun luomuruokapiirin jäsenille tai torilla. Osuuskunnan jäsenet pääsevät myös perheineen osallistumaan viljelyyn talkoiden muodossa, ensimmäiset järjestetään jo maaliskuussa kasvihuoneella.


Hallituksen jäsenet 2016
Katariina Broman, hallituksen puheenjohtaja
Teemu Häyrinen, sihteeri ja jäsenvastaava
Eric Kaufmann, talous ja laskut
Satu Lähteenoja, viestintä ja markkinointi
Aija Hämäläinen, tapahtumat
Heli Sellheim
Ulla Ojanen

Noel Bruder, puutarhuri

Meihin saa yhteyttä laittamalla sähköpostia, facebookissa tai soittamalla. Kts. yhteystiedot-väilehdeltä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti