Pikkujouluaika on meneillään ja jouluvalmisteluja saattaa olla jo ohjelmassa itse kullakin.
Tällä reseptillä saa joulun tuoksua taloon. Jos sinulla on vielä jäljellä ROK-juureksia, käytä niitä. Palsternakkaa ei tänä vuonna saatu, mutta toivottavasti ensi vuonna on parempi onni sen suhteen. Tähän reseptiin tarvitaan juoksevaa hunajaa, sitähän Jenni toi myytäväksi vajalle sadonjakopäivinä.
Tarvitset:
3 porkkanaa
2 palsternakkaa
1 pieni lanttu
1 iso punasipuli
1-2 punajuurta
1 dl öljyä
½ dl juoksevaa hunajaa
2 tl suolaa
½ tl jauhettua neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 tl rouhittua mustapippuria
Pese ja kuori kaikki juurekset. Leikkaa juurekset tasakokoisiksi (noin 2 x 2 cm lohkoiksi tai kuutioiksi. Älä poista sipulin kantaa, vaan leikkaa se lohkoiksi niin, että rakenne pysyy kasassa knnasta. Laita lohkotut juurekset suureen kulhoon.
Sekoita öljy, hunaja, suola ja mausteet keskenään. Kaada kastike juureslohkojen päälle. Anna maustua pari tuntia.
Esilämmitä uuni 225 asteeseen. Kumoa juurekset kastikkeineen leivinpaperillä vuoratun uunipellin päälle.
Paahda juurekset kypsiksi, siihen menee aikaa noin 30 - 40 minuuttia riippuen lohkojen koosta.
Jos paahdat juurekset ihanan rapsakoiksi, voit syödä niitä kuin karkkia!
Jos haluat tarjota juurekset ruuan lisäkkeenä, pidä huoli etteivät ne kuivu liikaa ja tarjoa ne ranskankerman tai smetanan kera vaikkapa kinkun lisäkkeenä.
Mukavaa joulun odotusta ja toivottavasti nähdään seminaarissa ensi viikolla!
Ulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti