tiistai 3. joulukuuta 2013

Olkoon joulunaikanne ROK

Levätään nyt, niin jaksaa sitten uuden vuoden jälkeen talkoilla.

Jos lähdetään visiota
tiivistämään, niin…
ROKin hallitus kokoontui miettimään viime viikonloppuna kuinka organisoituisimme paremmin, mitä kaikkea maallista ja muuta tarvitsisimme ensi kaudeksi. Milloin kausi alkaisi, milloin on ensimmäiset talkoot, mitä tarvitaan jos [:kun] siirrytään itsepalvelupainotteiseen sadonjakoon, miten sadonkorjuu hoidettaisiin ja mm. miksi me ja muut olemme tässä mukana. Mitä pitää tehdä paljolti toisin (sadonjako), mitä kaikkea kehittää (mm. talkoista tiedottaminen ja puutarhurin työaikojen sovittaminen mm. niin että pystyisi olemaan paikalla sunnuntai talkoissa). Palautekyselyä käytettiin jälleen apuna ja siitä saatua tietoa.

Osallistuva toiminta on tärkeää, niin että siihen on mahdollisuus kaikilla. Tarkoittaen mahdollisuutta tulla talkoisiin eri aikoina, erilaisessa elämäntilanteessa (lasten kanssa ja ilman ja tekemään erilaisia hommia). Yhteisöllisyys on tärkeää ja muukin kuin rrrraataminen pellolla.

Kysymyksinä olivat Mikä on…:
ROKin missio (tehtävä)
ROKin visio (jotain tavoiteltavaa, minkä haluaa saavuttaa)

Mikä on ROKin ydinajatus ja toisaalta ehkä suurempi tarkoitus.
Pienistä siemenistä kasvaa suuria puita.

Hallituksen jäsenet ovat kuten suurin osa ROKilaisista maallikkoja liittyen viljelyasioihin. Tämä on meillekin valtava opintomatka. Mitkä kaikki asiat meitä sitoo (luvat, tilat, sää, maaperä…), mutta mitä kaikkia mahdollisuuksia meillä olisi (kehittää toimintaa, auttaa muita aloittamaan vastaavaa toimintaa, työllistää, edistää parempaa huomista…) tarjota toisillemme ROKin sisällä ja Lahden kokoisessa kaupungissa.

Paljon samoja sekä toisiaan tukevia näkemyksiä visiosta ja missiosta.

Jotenkin näin ne kiteytyivät. Missio ja visio.
Asioita kiteytyi ja niihin tullaan palaamaan vielä moneen kertaan. Aaltosen pellon kiertokulku on yksi selvästikin ytimessä oleva asia. Haluammehan, että viljelysmaamme voi hyvin. Monen moisiin asioihin tulee varautua ja varustautua.

Yhteisöllistä osallistuvaa viljelyä maata ja ympäristöä kunnoittaen ja sitä elävöittäen. Vai miten se nyt menikään. Kuitenkin. Helpommin sanottu kuin tehty, mutta tavoitteiden tulee olla korkealla.

Tammikkuussa on jo jotain talkoota tiedossa. Varsinkin, jos mielimme aloittaa viljelykauden ensi vuonna aikaisemmin. Tilojamme on tarkoitus kunnostaa ja muokata viihtyisämmäksi.

Yhteisöllisestä ja avoimesta puolesta ajateltiin mm. niin, että ROK viettää mm. vappu-picnicin Karinrannassa. Kutsuen kaikki jäsenensä ja ylipäätään kaikki toivottamaan kevään tervetulleeksi. Mutta ensin nyt tämä joulu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti