maanantai 13. kesäkuuta 2016

Kurkistus pellolle ja kasvihuoneelle

Hei kaikille! 

Täällä näytön takana on nyt Salla-Maaria, niin kuin Noel lupailikin. 

Tänä keskiviikkona 15.6 ei ole sadonjakoa. Edellisen sadon salaatit eivät enää riitä ja pellolla uuden sadon kasvua täytyy odottaa. 

Sään puolesta pellolla kaikki ok. Viljelykasvimme nauttivat pienistä sateista, mutta ai että kuinka sateesta nauttii myös rikkakasvit, jotka villiintyy sen myötä. Niitä riittää siis kitkettäväksi, jotta viljelykasveille saadaan lisää tilaa kasvaa :) Satu lähetti talkooihmisille Doodle-linkin. Olisi kiva jos merkitsisitte talkoo-ajankohtanne sinne. Puhelinnumerot pellolle löytyy samaisesta sähköpostista. 


Kasvihuoneelle istutettiin viikolla 22 lisää tomaatin ja kurkun taimia ja pellolle lisää yrttejä. 
Tomaattipuskiin ilmestyi kauniita keltaisia kukkia ja kukkien jälkeläiset, itse marjat roikkuvat nyt väriä kehittäen :)


Kurkut kasvihuoneella on nopeakasvuisia ja isoja jo. Tässä hyvä alku viikon takaa. Pellolla kurkkasimme peitteen alle, mitä kaaleille kuuluu ja kuten oli odotettavissa, kaaliperhoset olivat saapuneet ja tehneet olonsa kotoisaksi... Ei kuitenkaan mitään hälyyttävää! Torjunta on tuhkalla aloitettu ja rikkaruohojen poiston jälkeen kaalit peitelty takaisin suojaan. Herra Jänis on käynyt myös pellon reunalla tasaisin väliajoin. Tähän mennessä maistunut onneksi vain Auringonkukan taimet. 

Nyt sormet ristiin ja toivotaan kaaleille parempaa onnea kuin aikaisempina vuosina. Ne kuuluvat mielestäni vihannesten parhaimmistoon! 

Entä mikä Sinusta kuuluu ehdottomasti viljelykasvien parhaimmistoon ja miksi? Kauniit Retiisit ja Basilikat esittäytyvät: 
Pian nekin pääsevät sadonjakoon.


Olettehan huomanneet ROKin uuden Instagram tilin? ROK löytyy sieltä nimimerkillä lahdenruokaosuuskunta ja #lahdenrok
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti