torstai 11. elokuuta 2016

Grow what you eat - eat what you grow


Aamuisin on ollut syksyä ilmassa. Sinänsä kirjoittajaa se ei haittaa, koska syksy on paras vuodenaika raikkautensa ja kauneutensa vuoksi. Puutarhurin näkökulmasta syksy on satoisaa, kasvit kukoistaa... Mutta talvi lähestyy. Miten selvitä pitkä talvi ilman kukkia ja puutarhatöitä!? Tell me!
No :) Ei mennä asioiden edelle vaan pellolle ja kasvihuoneelle...

Ja Lahti Block Partyihin 20.8! 
ROKin kojun löytää Lanun aukiolta klo 15-20. Kojulta saa tietoa toiminnasta, suolaisia että makeita sadonkorjuuherkkuja ja pääsee visailemaan ;) !Lanttua ^ ja purjoa


Lehtikaalia


Kesäkurpitsaa


Porkkanaa

Hernettä

Lehtipersiljaa

Pellolla muhkeat sipulit on alkaneet tuleentua (naatit alkaneet kaatuilla ja kellastua), joten niitä on alettu nostaa maasta ja viety kuivumaan. Näin niiden säilyvyys paranee.


Punajuuririvejä on harvennettu, joten jaossa on ollut eri kokoisia punajuurikkaita.Kasvihuoneella tomaatin latvonta on aloitettu, jotta kasvuvoima kohdistuu itse marjoihin. Sato on ollut ja varmasti tulee olemaankin runsasta, vaikka tomaateilla saattaa olla magnesiumin puutosta.
Yellow submarine on todella, todella maukas tomaatti ja niin kaunis!
Tuoretta tomaatin makeutta ei voita kaupan hyllyjen tomaatit.

Punnitsemispiste, perunat, yrtit ja kyssäkaalit sadonjakopäivänä:
Meidän keittiössä raastettiin kyssäkaalia ja omenaa, sekaisin sinappia, sitruunamehua ja kaurafraichea, suolaa ja mustapippuria.
Nam. Mitä te loihditte kyssäkaalista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti