Hei kaikki!
Olen luvannut tuottaa tänne blogiin reseptejä pitkin satokautta. Sain tänään tunnarit ja tässä aluksi pari kurkkureseptiä. Kurkkua olemme jo saaneet ja sitä oli jaossa myös eilen.
Tsatsiki
2 kurkkua
suolaa
5 dl luonnonjukurttia
valkosipulin kynsiä murskattuna
oliiviöljyä
sitruunamehua
suolaa ja pippuria
Raasta kurkku karkeaksi, ripottele hieman suolaa joukkoon ja laita valumaan siivilään muutamaksi
tunniksi.
Kumoa valutettu kurkku kulhoon ja sekoita joukkoon jukurtti, valkosipulimurskaa maun mukaan, loraus oliiviöljyä ja sitruunamehu. Lisää tarvitessa suolaa, pyöräytä myllystä hieman pippuria. Sekoita. Anna vetäytyä 1-2 tuntia.
Isoäidin kurkut eli hölskytyskurkut eli vatikurkut
1 kurkku
iso nippu tilliä
2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
3 rkl väkiviinaetikkaa
1 dl kylmää vettä
Voit kuoria kurkun niin halutessasi. Minä jätän kuoret paikalleen. Viipaloi kurkku vaikkapa juustöhöylää apuna käyttäen. Laita kannelliseen kulhoon. Silppua tilli hienoksi ja laita kurkun päälle. Lisää sokeri, suola, etikka ja vesi. Laita kansi päälle ja ravista. Voit syödä heti, mutta 1-2 tuntia jääkaapissa syventää makua.
ps.
Tiedättehän, nahistuneen kurkun saa freesattua upottamalla ne kylmään veteen muutamaksi tunniksi. Sen jälkeen kuivaus ja muovipussiin jääkaappiin. Tämä toimii myös nahistuneelle keräsalaatille.
Hyvää juhannusta kaikille!
Ulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti