Kuivatut tomaatit
-
Kerätään (valitaan) kypsiä, käy huonommatkin
-
Lohkotaan navalta navalle noin saman kokoisiksi paloiksi
-
Kuivataan nahkapuoli alaspäin siten, että jää hieman
kosteiksi (nahkeiksi)
-
Pakastetaan muovipusseissa sopiviksi annoksiksi
Marinadi
-
Lisätään vettä, jossa lohkoja pyöritellään
-
Balsamiviinietikkaa, valkoinen ja/tai musta
-
Hienonettua valkosipulia
-
Basilika, kuivattua/pakastettua
-
(chili)
-
Oliiviöljy
-
Ja muuta mieleistä maustetta
Lohkoja pyöritellään marinadissa ja pyritään pitämään nesteen peitossa.
Säilyy hyvin jääkaapista.
Ohje saatu Alli ja Oiva Gröhn’iltä Kiteeltä.
Ulla
Minä muuten pakastin tällä Matin välittämällä ohjeella kuivattuja tomaatteja. Ne ovat olleet aivan taivaallisia mm. pizzan päällä.
VastaaPoista