lauantai 29. kesäkuuta 2013

Kuivatut tomaatit

Matti lähetti sisareltaan saamansa ohjeen laitettavaksi tänne blogiin. Tämä on hyödyllinen ohje, kun tomaattia tulee enemmän kuin ehtii syömään.

Kuivatut tomaatit

-          Kerätään (valitaan) kypsiä, käy huonommatkin
-          Lohkotaan navalta navalle noin saman kokoisiksi paloiksi
-          Kuivataan nahkapuoli alaspäin siten, että jää hieman kosteiksi (nahkeiksi)
-          Pakastetaan muovipusseissa sopiviksi annoksiksi

Marinadi
-          Lisätään vettä, jossa lohkoja pyöritellään
-          Balsamiviinietikkaa, valkoinen ja/tai musta
-          Hienonettua valkosipulia
-          Basilika, kuivattua/pakastettua
-          (chili)
-          Oliiviöljy
-          Ja muuta mieleistä maustetta

Lohkoja pyöritellään marinadissa ja pyritään pitämään nesteen peitossa.
Säilyy hyvin jääkaapista.

Ohje saatu Alli ja Oiva Gröhn’iltä Kiteeltä.

Ulla

1 kommentti:

  1. Minä muuten pakastin tällä Matin välittämällä ohjeella kuivattuja tomaatteja. Ne ovat olleet aivan taivaallisia mm. pizzan päällä.

    VastaaPoista