sunnuntai 18. elokuuta 2013

Muutamia reseptejä


Torstaina sadonjaosta palattuani tein meille lehtikaalisipsejä (kuvassa). Ohjeen löysin täältä. Olen käyttänyt lehtikaalia monella tapaa, mutta tätä en ollut vielä kokeillut. Teen kyllä toisenkin kerran. Pelliseen meni torstain jaon lehtikaalit. Tuosta Ripaus ja hyppysellinen -blogista löytyy hyviä kasvisruokareseptejä, tutustukaa!

Löysin useita lehtikaalireseptejä Turun Sanomien ruokasivuilta, käypä tutkimassa. Alkavalla viikolla on tarkoitus tehdä pizzaa lehtikaalitäytteellä. Siitä laitan linkkiä myöhemmin. 

Oletteko muuten huomanneet, miten kesän aikana kaupasta tuotavan ruuan määrä on muuttunut? Mahtavat ne bonusjärjestelmiänsä tutkiessaan miettiä, että tuossa huushollissa syödään todella epäterveellisesti. Minä olen huomannut tuovani kaupasta lähinnä maitotuotteita ja leipää. Satunnaisesti kalaa ja joitain juomia. Lihaa en osta marketeista, joten siinä ei ole mitään uutta.

Perjantaina yhdistin oman ja ROK-kasvihuoneen tomaatteja ja tein tämän salaatin. Se oli makeiden tomaattien ja hieman potkua antavan miedon chilin oiva yhdistelmä. 

Kurkkujen osalta on tulossa tauko, mutta laitan silti tähän viipalekurkkujen ohjeen, jolla olen jo useita vuosia säilönyt kurkkusatoani. 

VISUMUMMUN KURKUT

3 kg kurkkuja
liemi: 
1 litra vettä
6 rkl suolaa
6 dl sokeria
6 dl etikkaa 
purkkeihin:
4 rkl sinapinsiemeniä
2 rkl pippureita
8 valkosipulin kynttä
paljon tilliä, siis todella paljon!

Viipaloi pestyt kurkut käyttämällä apuna esim. juustohöylää. Asettele kurkut purkkeihin kerroksittain sinapinsiementen, pippurien ja valkosipulin kynsien kanssa. Keitä liemi ja sekoita kunnes sokeri on sulanut. Kaada kiehuvana kurkkuviipaleiden päälle. Syötävää parin viikon kuluttua. 
Nämä ovat kyllä suolakurkkuja, vaikka sokerin määrä tuntuu valtavalta. Tässä ei kuitenkaan ole mitään muita säilöntäaineita kuin suola, sokeri ja etikka. Jos käytät kaupasta saatavaa kurkkusäilötepussia, siitä löytyy monenmoista säilöntäainetta. Tällä reseptillä tehdyt kurkut ovat todella herkullisia. Kiitos Visumummulle reseptistä!

1 kommentti: