tiistai 11. marraskuuta 2014

Chutney vihreistä tomaateista


Noel pyysi minua etsimään reseptejä vihreille tomaateille. Vuoden viimeisessä sadonjaossa torstaina 13.11. tulemme nähtävästi saamaan niitä.

Olen viime vuonna laittanut tällaisen postauksen tähän blogiin. Siellä siis ohje hillottuihin vihreisiin tomaatteihin ja linkki paistettuihin vihreisiin tomaatteihin.

Löysin tämän chutneyn ohjeen BBC:n nettisivuilta. Taidan itse kokeilla tätä, pienemmällä annoksella, koska tuskin tomaatteja noin paljon tulee osuutta kohti.

2,5 kg vihreitä tomaatteja
500 g sipulia
reilu 1 rkl suolaa 
500 g rusinoita
500 g talviomenia
500 g muscovadosokeria
1,1 l etikkaa, esim. Rajamäen säilöntäliemi

Kalttaa ja kuori tomaatit, jos niin haluat. Tomaatit voi viipaloida ihan sinälläänkin. Kuori ja hakkaa sipuli pieneksi. Laita kulhoon kerroksittain suolan kera. Jätä yön yli.

Seuraavana päivänä hakkaa rusinat pienemmiksi terävällä veitsellä. Kuori ja pilko omenat. Laita säilöntäliemi ja sokeri isoon kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi sekoitellen kunnes sokeri sulaa. Lisää rusinat ja omenat, keitä 10 minuuttia. 

Kumoa tomaatti-sipulisekoitus lävikköön ja valuta, mutta älä huuhtele. Lisää ne kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hiljalleen poreilla tunnin ajan. Sekoittele silloin tällöin. Kaada puhtaisiin, kuumiin lasipurkkeihin ja sulje heti. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä viileässä, kellarissa tai jääkaapissa. 

Tein 1/5 annoksen, koska minulla on puolikas sato-osuus. Siitä tuli 5 pientä, noin desilitran vetoista purkkia herkullista chutneyta. Kyllä, kuvassa se on. Tumma muscovadosokeri antaa sille väriä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti