tiistai 15. syyskuuta 2015

Puutarhurin päiväkirja 14.9.2015

Ajattelin, että on parasta kertoa kuinka puutarhalla menee
.
Viime viikolla meillä oli varmaan kauden suurin sadonjako: 14 kasvista, suurimmaksi osaksi hyvän kokoisia ja –laatuisia. Kasvihuonesato alkaa hiipumaan, mutta pellolta vielä satoa saadaan. On ollut iloinen yllätys huomata kuinka kauan kurkkua riittää. Tänä aamuna poimin 120! Tomaattisato on vain 10-20 kg, mutta kokonaisuudessaan sato on ollut hyvä.

Ulkona pellolla tarjonta on ollut huipussaan, mutta meille on vielä juureksia tulossa. Ne ovat olleet hidaskasvusia, mutta ne jaksavat jatkaa kasvua hyvän sään turvin. Poikkeus on punajuuri, joka on hidas itämään ja näyttää siltä, ettemme saa juurikaan satoa. Toinen pettymys on kaalit. Onneksi lehtikaalia on saatu erittäin hyvin, joten olemme päässeet makuun. Pieniä eriä muita kaaleja tulee olemaan parissa seuraavassa sadonjaossa.


Huomioon pantavin seikka parin viimeisen kuukauden aikana on ollut se, kuinka sosiaaliseksi ROK on tulossa. Meillä oli erittäin hyvä osanotto talkoissa ja elojuhlassa. Viime viikolla Steiner-koulun 9-luokkalaiset tulivat viikoksi töihin ja auttoivat nostamaan viimeiset isot erät ja kitkivät tosissaan . Nykyisin meillä käyvät vierailemassa myös uuden, lähellä avatun Luomupäiväkoti Lumikellon väkeä. Luomukauppiaita on ollut paikalla sadonjakopäivinä, joten meille on kehkeytymässä pieni tuotetori.

Vapaa suomennos Ullan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti