sunnuntai 17. tammikuuta 2016

ROK aloittaa neljännen toimintakautensaLahden ruokaosuuskunta viljelee vuokrapeltoaan Launeella tänä vuonna jo neljättä kautta. Oman puutarhurin johdolla kasvatetaan monipuolisesti erilaisia juureksia ja vihanneksia pellolla sekä kasvihuoneessa kurkkuja ja tomaatteja. Oman osuuden pellon tuotosta voi tänä vuonna ostaa hintaan 360eur, puolikkaan osuuden 180eur. (Osuuskuntaan liittyvät uudet jäsenet maksavat myös osuusmaksun, 50eur sekä liittymismaksun 50eur.) Pellon sato jaetaan 75 kokonaiseen osuuteen ja mikäli kaikkia osuuksia ei saada myytyä, myydään loput osuudet irtomyyntinä sadonjaon yhteydessä. 

Tänä vuonna sadonjakopäivä on keskiviikko ja sato-osuuden voi noutaa pellon lisäksi myös keskustasta, Hollolankatu 3:sta, jossa ROK on Lahden Vihreiden alivuokralaisena. Samoissa tiloissa omaa jakeluaan tekee myös Lahden Ruokapiiri Ry. Satoa jaetaan koko kasvukauden ajan, noin kesäkuusta lokakuun loppuun. Aiempien vuosien sadoista voit lukea aiemmista blogikirjoituksista, mm http://lahdenruokaosuuskunta.blogspot.fi/2016/01/what-to-expect-in-share.html


Osuuskunnan jäseniltä edellytetään 10h talkootyötä osuuskunnan hyväksi. Oman osuuden voi hoitaa monella tavalla: osallistumalla peltotöihin, olemalla hallituksen jäsen, hoitamalla erilaisia tapahtumajärjestelyjä jne.

Tervetuloa mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti