keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Käännös puutarhurin päiväkirjaan 25.5.On aika aloittaa päiväkirja. Olen julkaissut muutaman viestin Facebookissa, mutta yritän tehdä viikottaisen päivityksen tännekin.

No, missä ollaan? Kasvihuoneessa on 2/3 istutettu, jäljelle jäävä tila on varattu viimeisen vaiheen istutuksille (tomaatti, kurkku, chili). Tomaatti on alkanut kukkia ja näyttää tosi hyvältä. Kurkku ei tykännyt kylmästä alusta, mutta on nyt lähtenyt kasvamaan. Kuten tavallista, välitila on käytetty aikaisen sadon salaatin kasvatukseen. Ensimmäiset näistä ovat kasvamassa isoiksi ja saattavat olla valmiita ensi viikolla (tämä käännös on kirjoitettu viikkoa myöhässä), tai seuraavalla viikolla. Tämä yhdessä yrttivalikoiman (12 erilaista) kanssa tulee olemaan ensimmäinen sato-osuus.

Työt pellolla alkoivat toukokuun ensimmäisellä viikolla. Ensimmäiseksi meillä oli Steiner-koulun luokka auttamassa perunan ja sipulin istutuksissa. Toinen luokka tuli seuraavalla viikolla ja he auttoivat kaalien ja purjon istutuksissa. Viime viikonlopun talkoissa oli hiljaista (!), mutta he, jotka tulivat, tekivät hyvää työtä. Tämän avun turvin olemme hyvässä mallissa istutusten kanssa. Peltoon on nyt kylvetty tai istutettu purjo, härkäpapu, sokeriherne, porkkana, punajuuri, palsternakka, sipuli, peruna, nauris, retiisi, lanttu, lehtikaali, kyssäkaali ja valikoima ”kesäkaaleja”. Loput on suurimmaksi osaksi kylvetty sisälle ja kasvavat siellä ennen ulosistutusta. 

Toistaiseksi kaikki on hyvin, vaikkakin hyvin kuivaa. Ei isoja tauteja tai tuholaisia. Saa nähdä mitä herää sateen jälkeen.

Meillä on tänä vuonna apuna Sirpa, joka tekee puutarhaharjoittelua ja on meillä työharjoittelussa. Sano hänelle hei kun tulet käymään.

Lopuksi kiitokset Ullalle ja Antille parin vaa’an lahjoittamisesta sadonjakoa varten.

(katso kuvat Noelin tekstin lopusta)

Vapaan käännöksen teki Ulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti