keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Voikukkacookies

 
En tiedä kuinka moni teistä kävi Ravintolapäivänä ROK cafeessa ja maistoivat leipomiani cookieseja. Villiyrtit olivat teemana ja Irma sanoi leipovansa gluteenitonta vuohenputki-fetapiirasta, jota minäkin olin aikonut tehdä. Siispä suunnitelma uusiksi!

En ole aikoihin kirjoittanut yhtään reseptiä tähän blogiin ja koska voikukkia on nyt maailma keltaisenaan, ajattelin jakaa tämän reseptin teille. Voikukat poimimalla estät niiden leviämistä. Vielä ei ole satoa saatu ja ensimmäinen salaatti on paras syödä sinällään, se on vaan niin hyvää!

Mutta siis tuohon cookiesreseptiin, reseptistä 40-50 cookiesia. Voit toki puolittaa sen halutessasi. Se löytyi jostain amerikkalaiselta nettisivulta, olen muokannut tähän suomalaiset mitat.

2,5 dl rypsiöljyä
2,5 dl hunajaa tai vaaleaa siirappia
4 munaa
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
5 dl kaurahiutaleita
4 dl voikukan terälehtiä

Kerää puhtaalta alueelta riittävä määrä voikukkia. Nypi terälehdet irti, jätä vihreät osat pois sillä ne ovat kitkeriä. Jätä sivuun. Tämä on työläs vaihe, myönnän.

Sekoita öljy ja vesi vatkaimella. Se ei varsinaisesti vaahtoudu, mutta saat sen vatkaten tasaiseksi. Lisää munat yksitellen ja jatka vatkaamista. Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi.

Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

Levitä muutama (3-4) leivinpaperia pöydälle ja nosta lusikalla taikinasta nokareita. Tämä taikina ei paistuessaan juurikaan leviä, koska siinä ei ole leivinjauhetta tms.

Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä ritilällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti