perjantai 2. kesäkuuta 2017

Työssäoppijan terveiset sateesta ja tuulesta

Ensimmäiset tomaatinraakileet 31.5.2017
Kevät on ollut hidas, kolea ja kuiva, mutta viime päivinä on viimein saatu sadetta, joten ehkä pellon puolellakin alkaa pikkuhiljaa tapahtua kasvua ja kehitystä. Työt tosin tällä hetkellä seisovat sateen takia ja ainakin sellerit saavat vielä hetken odottaa peltoon pääsemistä.

Kasvihuoneessa, kuten Noel jo kirjoittikin, näyttää hyvältä. Tomaatit ovat terhakoita, monet niistä aloittelevat jo kukkimista ja pihvitomaatti 'Marmande' oli jo tehnyt pari raakilettakin. Kurkut sinnittelevät jotenkin viileässä säässä ja salaatit suorastaan rehottavat ensi viikon ensimmäistä sadonjakoa odottaen.

Aloitin työssäoppijana ROKissa toukokuun alussa (opiskelen puutarhatuotantoa Hyriassa Hyvinkäällä) ja paikka vaikuttaa antoisalta. Entisenä lahtelaisena jotkut saattavat minut tunteakin, muille sen verran taustaa, että olen enemmän tai vähemmän "viherpiipertäjä", maatilalta kotoisin ja puuhastellut vuosien varrella vähän sitä sun tätä, viimeksi ennen opintojani (ja vähän niiden päälläkin) Elonkehä-lehden toisena päätoimittajana.

Tavataan puutarhalla!

Ps. Olethan jo varannut sato-osuutesi! Osuuskunnan toiminnan jatkuvuus on riippuvainen varattujen (ja maksettujen) sato-osuuksien määrästä. Lue lisää tästä kumppanuusmaataloudesta vaikkapa Wikipediasta tai Elonkehän numerosta 3/16 ("Yhteistalouden lähtökohtia - Toisten suora kohtaaminen", J.K. Gibson-Graham et al.) tai Facebookin Suomen Kumppanuusmaataloudet -ryhmästä. Edit. Myös Luomuliiton sivuilla on tietoa kumppanuusmaataloudesta.

Pps.
"Kesänlämmin Tervehdys ROKin Jäsen ! 🌻 🐝
Kutsumme Sinut Lahden Vihreiden, Lahden Ruokapiirin ja Lahden Ruokaosuuskunnan Yhteiseen Kesäkauden Avaukseen, Piknikin merkeissä
La 10.6.2017 klo 16.30, Kariniemen puistoon, Pikku-Veskulle 🌳 🌅
Luvassa mm. Pientä ohjelmaa, mukavaa yhdessäoloa PIKNIK-herkuttelun merkeissä...
( Tilaisuuden säävaraus 🌧🌩 : Lahden Vihreiden toimisto, Hollolankatu 3 )
Ilmoittautuminen
- Jotta osaamme varautua henkilömäärän suhteen, Ystävällisesti pyydän Sinua ilmoittautumaan allekirjoittaneelle ma 5.6. klo 12.00 mennessä sähköpostilla osoitteeseen : toikkanen.leena@gmail.com
- Piknik on tarkoitus toteuttaa nyyttikestinä, joten kerro ilmoittautumisen yhteydessä myös, mitä voit tuoda Yhteiseen Herkkupöytäämme ! :) - Salaattia, patonkia, suolaista, makeaa, viiniä, yms...???
🍽 🍰 🍓 🍞 🧀 🍕 🍒 🍮 🍉 🍾 🍹 🍻
Vihreiden Kuntavaali-Slogan-malliin päättäen : YHDESSÄ Juhlimme ! - Päätös On Sinun ! :)
Lämpimästi Tervetuloa !
Toivoo,
Leena T. / Lahden Vihreät ry:n tapahtumavastaava"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti