torstai 10. elokuuta 2017

SALAATTI KESÄKURPITSASTA, FENKOLISTA, HERNEISTÄ JA YRTEISTÄ




Tein viikonloppuna salaatin kesäkurpitsasta, herneistä ja fenkolista. Resepti on Gill Mellerin kirjasta Gather. Kuten jo joskus aiemmin kirjoitin, oli hänen opissaan yhden päivän viime vuoden elokuussa.  

Kuvassa näkyvät kesäkurpitsat, herneet ja yrtit olivat omalta kasvimaalta. Kesäkurpitsat olivat keltaisia, noin parin sentin paksuisia. Herneet olivat paksuissa paloissa, joten irrotin ne siitä erikseen. Fenkolin ostin kaupasta. 

Eilisen sadonjaon mukana tuli kesäkurpitsaa ja sokeriherneitä. Mainitsin Noelille tehneeni tuollaista salaattia ja hän pyysi minun kirjoittamaan ohjeen blogiin. Muokkaan tätä ohjetta niin, että voitte käyttää sokeriherneen palkoja ja isompia kesäkurpitsoja.

200 g herneitä
4-6 pientä kesäkurpitsaa (tai 1 isompi)
1 fenkoli
1 sitruunan kuoriraaste ja mehu
3 rkl oliiviöljyä
3-4 mintun oksaa
1 pieni nippu tilliä
suolaa ja pippuria
Kiehauta herneenpalot ja paloittele ne pienemmiksi. Pilko kesäkurpitsat tikuiksi, jos kurpitsoissa on siemeniä poista ne. Leikkaa fenkolin mukula ohuen ohuiksi viipaleiksi. 

Irrota mintunlehdet oksista ja suikaloi ne ohuiksi. Jätä muutama lehti koristeeksi. Hienonna tilli ja jätä siitäkin muutama isompi osa koristeeksi.

Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää ne kasvisten päälle. Mittaa oliiviöljy joukkoon.

Sekoita ainekset kulhossa. Laita koristeeksi loput yrtit. Tarjoile.

Tämä on ihanan raikas salaatti, kannattaa kokeilla!

Ulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti