keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Pieniä, suuria, keskikokoisiakin

Huomenna ne odottavat, kesän ensimmäisen sadonjaon vihannekset ja yrtit. Innokkaita sadonhakijoita puutarhurimme pyysi muistuttamaan eräästä tärkeästä seikasta, sadonjaon reiluudesta ja tasapuolisuudesta. 

Ruokaosuuskunnan sato ei ole verrattavissa supermarkettien tasakokoisiin/ -näköisiin/ -värisiin vihanneksiin, eikä ole missään tapauksessa tarkoituskaan. ROK:n sadossa löytyy, Noelia lainaten, kaikenkokoista ja näköistä. Ajatuksena on hyödyntää kaikki sato. 

Sadonjakoa helpottaa huomattavasti, kun se jaetaan määrissä, ei painon mukaan. Kappalemäärän ollessa esimerkiksi kuusi, toivotaan että jokainen ottaisi kuusi vähän kaikennäköistä ja -kokoista, pientä ja suurta, suoraa ja väärää. Niille, jotka saapuvat viimeisinä, ei ole kiva että vain kaikista pienimmät ja vänkkyrimmät on jätetty jäljelle. Kaikille kaikkea siis. Huomisesta sadosta vielä sen verran, että jaettavat yrtit voi siis istuttaa esimerkiksi omalle pihalle tai parvekkeelle tuomaan pidemmäksikin aikaa iloa. 

Muistathan merkata osuutesi hakemisen ROK:n rakennuksessa olevaan listaan. Ruksi vain ja homma on sillä selvä. Myös talkootunneista tulee lista, jotta pysytään vähän mukana millä mallilla talkooasiat luistavat. 

Mukavaa loppuviikkoa kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti