torstai 28. heinäkuuta 2016

Käännös puutarhurin päiväkirjaan 25.7.

Hei,
Puutarhalla on ollut niin kiirettä, että minulla ei ole ollut paljon aikaa eikä voimia päiväkirjalle. Tässä kuitenkin lyhyt päivitys:

Sää on ollut vaihtelevaa, kuten tiedätte. Ensin liian märkää, nyt liian kuivaa. Puutarhurit eivät ole koskaan tyytyväisiä säähän, joten älkää välittäkö valituksestani! Jotakuinkin kaikki pellolla kasvaa yhä hyvin. Kesäkurpitsa ja kurpitsa eivät voi hienosti, mutta ovat OK. Vähän sadetta ja aurinkoa, niin ne tulevat pärjäämään. Avomaan kurkku ei pärjännyt niin hyvin; ne kärsivät kylmästä säästä, joka saapui sen jälkeen kun ne oli istutettu pellolle. Mutta saa nähdä! Juurekset kasvavat mukavasti. Ne on kaikki kitketty ja harvennettu 2-3 kertaan tähän mennessä ja niitä saadaan pian jakoon. Kaalit näyttävät toipuvan toukkien hyökkäyksestä. Lanttua ja lehtikaalia tulee jakoon pian. Parsakaali kukkii liian aikaisin, joten ne täytyy korjata ennen kuin kukinnot muotoutuvat kunnolla. Mutta saadaan ainakin makua. Sipulit jatkavat mukavasti kasvuaan. Ensimmäiset herneet ovat valmiina, pian saadaan myös papua. Purjoa oli viime viikon jaossa. Loput jäävät kasvamaan vielä joksikin aikaa, sato tulee olemaan hyvä.

Varhaisperunaa oli viime viikon jaossa ja toivottavasti saamme lisäksi tällä viikolla mielenkiintoisia sinisiä ja punaisia lajikkeita. Tällä hetkellä on tauko salaatissa, odotan ulos istutettujen kasvamista isommiksi.

Mitä puuttuu? Selleri, juuriselleri ja fenkoli saavat vielä kasvaa. Nauris kärsi pahoja tuhoja toukkien ja muiden tuholaisten toimesta, mutta saamme pian pienen sadon. Mangoldi kasvaa hitaasti.

Sisällä (kasvihuoneessa) lämmin sää on hyvin tervetullut. Se saattaa vihdoin lopettaa härmän leviämisen kurkkukasvustoissa. Sato-odotus on yhä hyvä ja nyt on tomaattisadon huippuhetket. Yksin tänään keräsin 100 kg. Nyt on työ pitää kasvit tuottavina mahdollisimman pitkään.
Kiitokset kaikille, jotka ovat olleet pellolla kitkemässä ja auttamassa. Ryhmä pakolaisia Tapanilan vastaanottokeskuksesta on aloittanut viikottaiset käynnit ja meillä on apulainen myös Saksasta, Marie, muutaman viikon ajan.Käännös taas vähän myöhässä, mutta olen ollut lomalla. 
Olipa mahtava sato-osuus eilen! Ulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti