perjantai 19. heinäkuuta 2013

Kesäkurpitsa-tomaattipiiras





Eilisen sato-osuuden kesäkurpitsasta suurimman osan, muutaman tomaatin ja pari sipulia käytin tähän piiraaseen. 
Piiras ennen nestettä ja juustoa.

Pohja:
1,5 dl spelttirouhetta
5 dl täysjyvävehnäjauhoja
100 g voita
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
3-4 rkl kylmää vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään, leikkaa voi pieniksi paloiksi ja nypi joukkoon. Kun seos on murumaista, lisää muutama ruokalusikallinen vettä, jotta saat muotoiltua taikinasta pallon. 

Painele taikina noin 28 cm halkaisijaltaan olevaan piirasvuokaan. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet kasvikset. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Täyte:
4 isoa tomaattia
Piiras valmiina uuniin.
suurehko kesäkurpitsa (ei käytetä kokonaan)
2 sipulia
3 rkl pestoa
tuoreita yrttejä kourallinen hakattuna (basilika, oregano, timjami, rosmariini, laventeli) 
tai Provencen yrttiseosta 3 tl 
2 dl kermaa (kuohu- tai kevyt, valintasi mukaan)
2 munaa
100 g raastettua parmesaania tai muuta voimakasta juustoa
suolaa & pippuria


Kuori ja viipaloi ohuen ohuiksi pari sipulia. Jos sinulla on mikro käytössä, laita sipuliviipaleet kulhoon ja lisää täälle lusikallinen vettä. Kypsennä 1 minuutti täydellä teholla. Viipaloi kesäkurpitsa noin ½ sentin viipaleiksi, samoin tomaatit. Hakkaa tuoreet yrtit silpuksi.

Ota piirasvuoka jääkaapista ja levitä pesto taikinapohjalle. Asettele kesäkurpitsa- ja tomaattiviipaleet vuorotellen piirasvuokaan. Ripottele yrtit päälle. 

Sekoita kerma ja munat keskenään, mausta ripauksella suolaa. Kaada seos kasvisten päälle vuokaan ja ripottele juustoraaste päällimmäiseksi. 

Paista 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja syö vihersalaatin kera.


Ulla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti