tiistai 9. heinäkuuta 2013

Tomaattikastike


Jos tomaattia tulee enemmän kuin ehdit/jaksat syödä, voit tehdä siitä erinomaisen hyvää kastiketta ja pakastaa sitä myöhempää käyttöä varten.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Halkaise tomaatit kahtia ja levitä uunipellille. 

Kuori ja viipaloi muutama valkosipulin kynsi ja ripottele tomaattien päälle. 

Ripottele parin timjaminoksan lehdet ja pyöräytä muutama kierros mustapippuria myllystä. Sirottele suolaa päälle ja laita uuniin noin tunniksi. Ota pois uunista, kun leikkauspinta on karamellisoitunut.

Lusikoi tomaatit ja mausteet siivilään ja painele lusikalla siivilän läpi. Pakasta sopivaksi katsomasi kokoisissa purkeissa.

Tämä tomaattikastike käy erilaisten keittojen ja pataruokien pohjana. Sitä hieman kokoon keittämällä saat siitä oivan kastikeen pizzaan.

Ulla

ps. kuvassa olevat tomaatit ovat omaa vuoden -12 satoa, lajike Costoluto Fiorentino

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti