sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Osavuosikatsaus

Raportti pellolta

Viljelijä-velho Harri Loippo on talkootöinä tuuraillut farmari Noelia viimeiset kaksi viikkoa. Häntä haastattelin pellon tilasta.

Tiesimme että rikkaruohotilanne on ensimmäisenä vuonna vaikea. Porkkanamaa jouduttiin juolavehnän salamahyökkäyksen vuoksi  kertaalleen kyntämään ja uudelleenistuttamaan. Kokonaisuudessaan pellon sato on tästä huolimatta onnistunut vähintään kohtuullisesti.

Kitkemisissä olemme hyvässä aikataulussa. Kitkeminen syytä priorisoida nyt porkkanaan (joka näytti jo melkein valmiiksi kitketynkin) ja kaaliin.

Sadonkorjuuvaiheeseen päässeitä kasvustoja ei niin kannata kitkeä: punajuuri, peruna, sipuli, mangoldi, lanttu...

Tässä vaiheessa sadonkorjuu vaatii kohtuullisen paljon talkootyövoimaa. Mikä sinänsä hyvä uutinen :-) Ja tietysti sadon jakelu. Näiden lisäksi siis tarvitsemme vielä kitkemistä - mitään  paniikkia ei kuitenkaan ole. Tule vaikka perheen tai ystävien kanssa viettämään kesäpäivää omalle pellolle! Maalaisromantiikkaa keskellä kaupunkia! Hyötyliikuntaa auringon paisteessa tehden samalla hyvää maalle, muille ja itselle.

Etanoita on jonkin verran, mutta vähemmän mitä pelättiin. Etanoita voi kitkiessä nyppiä pellolta pois.

Kasvihuoneelle kuuluu hyvää! Kurkkukasvusto on kohta aika vaihtaa, pieni paussi kurkkusadossa. Tomaatti porskuttaa hyvin ja nykyisen kaltaisia tomaattimääriä saanemme viikottain lokakuun lopulle.

Luomukasviskorimme hinnaksi arvioidaan n. 30€/vko ja tällainen saanti näyttää jatkuvan viikosta toiseen vielä n. 2,5 kuukautta. Jo tässä vaiheessa vaikuttaa selvätä, että me osakkaat emme ainakaan tappiota tee, kaukana siitä - vaikka vasta ensimmäinen vuotemme menossa! Tätä pitää juhlia! (ensimmäiset varsinaiset juhlat pellolla sunnuntaina 4.8., tästä tulossa lisätietoa piakkoin. Toim. Huom)

Kiitos kaikille ROK!

t. Perttu Lahtinen

1 kommentti:

  1. Nyt satoa kypsyy paljon ja sitä on kerätty myös sunnuntaisin. Nyt tämä sunnuntain sato seisoo kasvihuoneen kylmiössä aina torstain jakoon. Ehdottaisin, että Sunnuntaista tehdä myös "virallinen jako päivä"?

    VastaaPoista