sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Pari punajuurireseptiä


Taas punajuurireseptejä. Sen lisäksi, että torstain jaossa saimme paljon punajuuria, nostin eilen oman kasvimaan loput punajuuret. Niistä oli pari päässyt melkoisen suuriksi, joten päätin tehdä pihvejä. Näin valmistin ne:

Punajuuripihvit

2 isoa punajuurta
1 muna
korppujauhoja
suolaa, pippuria
voita paistamiseen
timjamia mausteeksi

Kuori punajuuret ja leikkaa ne noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Riko muna syvälle lautaselle ja vatkaa sitä hieman. Kasta punajuuriviipaleet yksi kerrallaan munaan ja pyörittele sen jälkeen korppujauhoissa. 
Sulata voita pannulla ja laita punajuuripihvit paistumaan. Paista pihvejä molemmin puolin noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle timjamin lehtiä. 
Me söimme näitä keitettyjen perunoiden kera. Kastikkeen tein kaatamalla purkillisen päiväyksen ylittänyttä kermaa paistinpannulle ja kiehautin sen kokoon. Lorautin sekaan hieman balsamiviinietikkaa. Tulipa hyvää ruokaa!
p.s. Lisäkkeenä oli perjantaina tehtyä papusäilykettä. Se oli uskomattoman hyvää! 

Kuten jo papuresepti, myös tämä seuraava ohje oli alkuviikosta ilmestyneessä Martat -lehdessä. Lisäsin ohjeeseen hieman inkivääriä, koska pidän siitä.


Punajuurichutney

1 kg punajuuria
3 isoa omenaa
2 sipulia
1 rkl tuoretta raastettua inkivääriä (käytin 2 rkl)
2 tl suolaa
200 g ruokosokeria
3 dl valkoviinietikkaa

Keitä punajuuret pehmeiksi. Kuori ja paloittele ne. Kuori ja paloittele omenat ja sipulit. Kuumenna kaikki ainekset kattilassa, sekoita kunnes kiehuu. Anna seoksen hautua miedolla lämmöllä noin 50 minuuttia. Kaada seos puhtaisiin lasitölkkeihin ja sulje ne. Voit tarjota punajuurichutneyta lämpimänä, mutta maku paranee, jos jäähdytät sen ensin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti