lauantai 14. syyskuuta 2013
Vihreät pavut öljyssä ja selleripirtelö
Torstaina saimme ison satsin papuja. Alkuviikosta ilmestyneessä Martat -lehdessä oli hyvän kuuloinen ohje vihreiden papujen säilömiseen. Sitä piti heti kokeilla.
Vihreät pavut öljyssä
300 g vihreitä papuja
1 dl pinjansiemeniä
muutama valkosipulin kynsi (käytin neljä isoa)
rypsiöljyä
1 sitruunan mehu
1 tl suolaa
Perkaa ja pätki pavut. Keitä suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä, jotta väri säilyy. Lado pavut pinjansiemenet ja kuoritut, halkaistut valkosipulin kynnet kerroksittain lasipurkkiin. Kaada päälle sitruunan mehu ja öljyä niin, että pavut peittyvät. Sulje purkki ja ravista. Säilytä viileässä ja käytä parin kuukauden kuluessa.
Selleripirtelö
Lehtisen Matti kehitteli selleripirtelön, kun torstaina oli sadonjaossa useat kysyneet mitä siitä tehdä. Minä olen sellerille allerginen, joten en käytä sitä enkä näin ollen osaa oikein neuvoa sen käyttöäkään. Tässä Matin oma ohje:
2 sellerinvarren lehdet
1 banaani
omenatuoremehua
hunajaa
Nämä tehosekoittimeen ja sekaisin. Matti kirjoittaa viestissään, että nämä olivat aineita, joita hänellä sattui kotona olemaan. Laita joukkoon mitä pirtelöön yleensä voi panna ja hyvää tulee, oli Matin kommentti.
Netistä löytyy lisää tietoa sellerin terveysvaikutuksista ja käyttövinkkejä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti