sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Käännös puutarhurin päiväkirjaan 22.5.

Hei!

Saattaa olla, että Salla, uusi harjoittelijamme ottaa tämän hoitaakseen ja saatte puutarhan uutiset suoraan suomeksi. Salla aloittaa huomenna, joten saa nähdä!

Viimeiset kaksi viikkoa ovat olleet kiireisiä. Mikon avulla saimme pellon valmiiksi juuri ennen kuin 7-luokka Steinerkoulusta saapui auttamaan sipuleiden ja perunoiden istutuksessa. He saivat 15 penkkiä valmiiksi kahden puolikkaan päivän aikana, hieno homma! Viime viikolla tulivat 8-luokkalaiset, jotka istuttivat kaalin ja purjon taimet ja tekivät muitakin töitä. Välissä olen kylvänyt porkkanat, nauriit ja palsternakat. Ulos on kylvetty myös retiisi ja muutamia yrttejä on istutettu. Kaikenkaikkiaan olemme edellä aikataulusta tällä hetkellä.

Kasvihuoneella taimistot laajenevat. Viimeiksi olen kylvänyt avomaankurkun, kesäkurpitsan ja kurpitsan. Tomaatin taimet alkavat kukkia ja ensimmäinen hedelmä ilmestyy minä hyvänsä päivänä.
Ensimmäinen sadonjako on keskiviikkona 1.6. Se tulee todennäköisesti olemaan pari salaattia, yrttejä ja ehkä raparperia ja retiisejä, riippuen siitä miten hyvin ne kasvavat. Kuten tiedätte, sato-osuus on haettavissa ROKin pellolta ja Vihreiden toimistolta keskustasta: lisätietoja tulossa.

Joka tapauksessa ennen tätä meillä on yhteisöpäivä/talkoot sunnuntaina 29.5. Silloin on hieman töitä taimien istutuksessa ja ehkä vähän kitkemistä/haraamista riippuen ensi viikon kasvusta. Ennen kaikkea tilaisuus on mahdollisuus yhdessä oloon. Esittelen peltoa ja kasvihuonetta ja opastan kastelutöissä niitä, jotka ovat lupautuneet tähän.


Käännös Ullan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti